2020. február 21., péntek

Érkezik az okos pelenka

Érkezik az okos pelenka


A Nedvességet érzékelő okospelenkát fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói. A szakemberek szerint a találmány a kisbabák és az idősek gondozását is megkönnyítheti.
A nedvességérzékelőt egy rendkívül nedvszívó polimerréteg alatt helyezték el. Amikor a hidrogél átnedvesedik, a rádiófrekvenciás azonosítót (RFID) tartalmazó pelenka jelet küld erről egy közelben lévő azonosító készüléknek, amely továbbítja a figyelmeztetést egy okostelefonra vagy számítógépre.
A kutatók életnagyságú játékbabát és újszülöttnek való pelenkát használtak a fejlesztéshez. Becsléseik szerint az érzékelő gyártása darabonként kevesebb mint 2 centbe, vagyis nagyjából 6 forintba kerül majd.

Az idősgondozásban is segít

A szenzort felnőtt pelenkában is el lehet helyezni, így olyan betegeknél is komoly segítséget jelenthetne, akik valamilyen okból nem képesek szólni, ha cserélni kell a pelenkájukat.
Az okospelenkával ezáltal a húgyúti fertőzések és a kiütések kialakulását is meg lehetne előzni. Ezek a problémák a kisbabáknál és az időseknél is gyakoriak, mivel a nem kellő gyakorisággal cserélt pelenkák kedveznek a panaszok megjelenésének.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra a legjobb roller a piacról

Neked milyen rollered van írd meg kommentbe? És iratkozz fel a csatornára és like hogy ne maradj le az új videókról.  @xiaomiromania @xiaomi...